Ladeboksejere: Du er ikke tvunget til at skifte elleverandør for at få refusion

Fra 1. januar til 30. juni 2023 har folketinget midlertidigt suspenderet elafgiften, for at hjælpe pga. energikrisen og privatøkonomien. Dette vil sige at der i øjeblikket ikke bliver udbetalt refusion.

Vi har tidligere haft et samarbejde med fynske Ampera, som lige er blevet opkøbt af en af vores konkurrenter. Vi oplever i den forbindelse at vores kunder med ladeboks, bliver kontaktet af Ampera og får information om at de ikke længere vil modtage refusion, medmindre de skifter elleverandør. Det er vigtigt for os, hos Ø/strøm, at understrege at der ingen refusion er at få udbetalt før staten genindfører elafgiften og at du som kunde, i øvrigt har frit valg af serviceudbyder.

Enkelte operatører har valgt at udbetale en fiktiv ”refusion” for ikke at miste elbilkunder, indtil afgiften forventeligt genintroduceres 1. juli 2023.

Hvis afgiften ikke genintroduceres, giver det ikke mening at fortsætte med at tilbagebetale en fiktiv ”refusion” da operatørerne så taber penge på det, og derfor forventes at stoppe med dette.

I praksis er der mange, der gerne vil hjælpe med administrationen af afgiftsrefusion (hvis/når den bliver genindført) samt serviceaftale. Du skal derfor være opmærksom på at du har frit valg af serviceudbyder. Man vælger sit abonnement/sin subscription i Monta appen – og man kan sagtens fortsætte med at være Ø/strøm kunde og opnå refusion – det har intet med serviceaftalerne at gøre. Serviceudbyderne står blot for det praktiske i forhold til udbetaling.

Monta appen giver et overblik over hvilke serviceudbydere der findes, samt hvad deres abonnementspris er – sorteret efter aktuel pris.  

Vi ved reelt ikke om elafgiften genintroduceres pr. 1. juli, men vi forventer, at det kommer til at ske. Bliver den genintroduceret, er der i rigtig mange serviceaftaler inkluderet udbetaling af refusion. Der er en risiko for at priserne for serviceaftalerne også vil blive ændret her, så vi opfordrer til at I, som forbrugere, holder godt øje med jeres muligheder, også efter 1. juli.

Husk at vi, hos Ø/strøm, ikke er her for at tjene mange penge, men for at sikre lokal tilstedeværelse, lave priser og god kundeservice.

Tilbage
Ladeboksejere